Så importerar du en iPhone

IDG berättar hur man ska importera sin iPhone:

Alla de iPhones som finns på de svenska gatorna kommer inte från ingenstans utan de är nästan allihopa köpta i USA – och allihopa är köpta direkt från Apple för en billig penning. Vi visar dig hur du skall gå till väga för att plocka upp en av de eftertraktade telefonerna när du ändå är på resande fot.

Var köper jag?
iPhone finns att köpa på två olika typer av affärer i USA. Från Apples egna AppleStore och från telefonbolaget AT&Ts affärer. Du måste dock se till att hålla dig borta från AT&T då de kan kräva att du registrerar ett abonnemang direkt i affären vilket vi inte vill. Lokalisera närmsta AppleStore genom följande webbsida: www.apple.com/retail/

Skatter?
En iPhone på 16 GB kostar 499 dollar och på 8 GB 399 dollar. Lägg på lokal försäljningsskatt (vi tar New Yorks som vanligt) och det blir 3249 kronor för den större modellen och 2543 för den mindre. Lägg på 25 procent moms när du kommer tillbaka till Sverige och priset blir 4061 kronor respektive 3187 kronor.

CE-märkning?
iPhone är CE-märkt och är därmed godkänt för försäljning och användning i Europa utifrån ett tekniskt perspektiv.

Funkar den i Sverige?
iPhone är låst till AT&T när du köper den men du skall alltså inte registrera ett abonnemang med dem, dels går det inte som icke amerikan och dels skulle det kosta extrema summor att ringa. Det du skall göra är att googla på ämnet att låsa upp den, men kom ihåg att numera behöver du inte köpa något extra kort eller liknande utan det går att göra det med hjälp av gratisprogram som du laddar hem till din dator. En upplåst iPhone fungerar idag med alla svenska operatörer utom Tre.

2 svar

  1. Frågan är om det inte är värt att vänta helt enkelt.

    http://www.powergamer.se

  2. Jag är intresserad av Iphone 2.0 (3G)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: