Lås upp din iPod Touch med ett enda klick

Det har blivit allt lättare att öppna iPhone sedan version 1.1.1 släpptes, och iPod touch hakar på. Nu har ett antal hackare gjort en hemsida där användare kan få sina apparater öppnade med ett enkelt klick. Det skriver IDG.

För den som redan idag vill installera tredjepartsprogram på en iPhone eller iPod touch går det nu enklare än någonsin med hjälp av en ny hemsida utvecklad av ett gäng av de hackare som varit i farten med att låsa upp iPhone sedan version 1.1.1 gjorde gamla hack oanvändbara.

Genom att surfa in på jailbreakme.com via apparatens inbyggda Safari och klicka på en länk låses denna upp och programmet Installer.app installeras, helt automatiskt. Sedan kan man installera i stort sett alla de program som utvecklats för iPhone sedan den släpptes.

Enligt Tuaw som rapporterade om den nya hacket rekommenderas att göra detta via en WiFi-uppkoppling och inte EDGE, vilket så klart bara gäller iPhone.

Att det är möjligt att på detta sett låsa upp och göra stora ändringar utan lösenord eller annan säkerhet visar hur allvarlig den säkerhetslucka som möjliggör upplåsning faktiskt är. Hackare skulle lika gärna kunna utforma en sida som installerar spionprogram eller annat skadligt.

Och här kan du hitta applikationer eller även vinna en iPhone 3G.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: